Wikibook Statistics - Edit and Revert Trends: Albanian

Tuesday January 31, 2017
     
 

 
  May 2016: The major overhaul of Wikistats reports has entered a new phase.  

  First phase focused on migrating the traffic analysis reports to our new infrastructure. Those are operational now.  
  The Analytics Team will now proceed to also migrate data collection and reporting about wiki content and contributors.  
  First results are expected later this year.  

  More info at this announcement
  You can see the first wireframes for Wikistats 2.0 and comment on the design here.
  

  
Edit history charts for top 50 Wikibooks / ... for all Wikibooks / Edit and revert counts for all Wikibooks

Projects indexed by language / language code / edit countToggle index
Afar, Afrikaans, Akan, Albanian, Alemannic, All languages, Anglo-Saxon, Arabic, Armenian, Assamese, Asturian, Aymara, Azeri, Bambara, Basque, Belarusian, Bengali, Bislama, Bosnian, Bulgarian, Burmese, Catalan, Chamorro, Chinese, Chuvash, Corsican, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Esperanto, Estonian, Finnish, French, Frisian, Galician, Georgian, German, Gothic, Greek, Guarani, Gujarati, Hebrew, Hindi, Hungarian, Icelandic, Indonesian, Interlingua, Interlingue, Irish, Italian, Japanese, Kannada, Kashmiri, Kazakh, Khmer, Korean, Kurdish, Kyrghyz, Latin, Latvian, Lingala, Lithuanian, Low Saxon, Luxembourgish, Macedonian, Malagasy, Malay, Malayalam, Maori, Marathi, Min Nan, Mongolian, Nahuatl, Nauruan, Nepali, Northern Sami, Norwegian, Occitan, Pashto, Persian, Polish, Portuguese, Punjabi, Quechua, Romanian, Romansh, Russian, Sanskrit, Serbian, Simple English, Sinhala, Slovak, Slovene, Spanish, Sundanese, Swahili, Swedish, Tagalog, Tajik, Tamil, Tatar, Telugu, Thai, Tibetan, Turkish, Turkmen, Ukrainian, Urdu, Uyghur, Uzbek, Vietnamese, Volapük, Walloon, Welsh, Xhosa, Yoruba, Zhuang, Zulu

Monthly trend in number of edits

Also shown is monthly trend for total reverts, for scale comparison

Chart shows absolute numbers (y axis scale shows number of edits relative (%) to busiest month)

Plot Edits   Plot Edits


Monthly trend in revert activity, relative to edit volume

Per x edits, were anonymous edits reverted more often than edits by bots or by registered users?

Chart shows ratio reverts:edits per class of editors (registered or anonymous users or bots).
Note: often peaks in revert ratio in early years are not so significant as in later years:
low absolute edit counts easily led to high fluctuations in revert ratio.

Plot Reverts   Plot Reverts

Revert ratio is ratio reverts:edits per class of editors (registered or anonymous users or bots).
Only reverts detected by sha1 matching are considered here, not (partial) manual reverts only detectable by edit comment.

Reverts is less than reverted edits! Sometimes several edits are undone with one revert.
Reverts broken down by number of reverted edits: 1 edit:73%, 2 edits:10%, 3 edits:7%, 4 edits:3%, 5 edits:2%, >5 edits:5%

When several revisions were reverted in one action, the oldest reverted revision determines editor class (and coloring):
is this a reverted user edit (reg/anon) or a reverted bot edit?


Distribution of reverts

Breakdown per namespace, type of reverted editor (registered or anonymous user or bot), type of reverter (same), was it a self revert or not, per time period.
Note: a high percentage in any segment can relate to a high absolute number of edits for that segment, or a high revert ratio, or both (please consult charts above for context)
.Projects pages are excluded due to enormous amount of false positives: some status pages are cleared often as normal process

 Distribution of reverts, each subdivision adds up to 100%
Namespace(s)Reverted editorRevert bySelf revert
Articles62.8%Reg user27.1%Reg user81.6%Self80.0%
Others20.0%
Anon user6.1%
Bot12.2%
Anon user69.1%Reg user90.4%
Anon user9.6%Self75.0%
Others25.0%
Bot0.0%
Bot0.0%Reg user-%
Anon user-%
Bot-%Self-%
Others-%
Unknown3.9%Reg User100.0%
Anon User0.0%
Bot0.0%
Other
Non-
Project
Pages
37.2%Reg user43.9%
Anon user41.1%
Bot0.9%
Unknown14.0%
Unknown = comments mentions (partial) revert, but no sha1 match
Reg = registered, Anon = anonymous
  
 Distribution of reverts, each percentage is share of total reverts
Namespace(s)Reverted editorRevert bySelf revert
Articles62.8%Reg user17.0%Reg user13.9%Self11.1%
Others2.8%
Anon user1.0%
Bot2.1%
Anon user43.4%Reg user39.2%
Anon user4.2%Self3.1%
Others1.0%
Bot0.0%
Bot0.0%Reg user0.0%
Anon user0.0%
Bot0.0%Self0.0%
Others0.0%
Unknown2.4%Reg User2.4%
Anon User0.0%
Bot0.0%
Other
Non-
Project
Pages
37.2%Reg user16.3%
Anon user15.3%
Bot0.3%
Unknown5.2%
Unknown = comments mentions (partial) revert, but no sha1 match
Reg = registered, Anon = anonymous
  
 Distribution of reverts, per year and type
201620152014201320122011201020092008200720062005
-4.8%7.7%11.1%-22.2%-20.5%23.2%15.2%1.8%-
--7.7%--11.1%-7.7%1.8%-3.5%-
-4.8%--4.2%----3.0%--
-28.6%----------
85.7%57.1%53.8%66.7%62.5%55.6%89.5%53.8%16.1%27.3%10.5%-
--7.7%-4.2%--2.6%1.8%12.1%1.8%-
--15.4%11.1%--------
------------
------------
------------
------------
------------
-------7.7%3.6%-3.5%-
------------
------------
---11.1%8.3%-5.3%2.6%44.6%6.1%26.3%-
--7.7%-20.8%11.1%5.3%5.1%5.4%3.0%52.6%-
-4.8%----------
14.3%-------3.6%33.3%-100.0%
 totals reverts per year
72113924919395633571
   

 Distribution of reverts, like table above, but percentages are share
 of sha1 detected reverts only, for article namespace only
Namespace(s)Reverted editorRevert bySelf revert
 Reg user28.2%Reg user23.0%Self18.4%
Others4.6%
Anon user1.7%
Bot3.4%
Anon user71.8%Reg user64.9%
Anon user6.9%Self5.2%
Others1.7%
Bot0.0%
Bot0.0%Reg user0.0%
Anon user0.0%
Bot0.0%Self0.0%
Others0.0%
Reg = registered, Anon = anonymous
  

 Distribution of reverts, like table above, but percentages are
 share of sha1 detected reverts only, for article namespace only
201620152014201320122011201020092008200720062005
-5.0%8.3%12.5%-25.0%-24.2%54.2%26.3%10.0%-
--8.3%--12.5%-9.1%4.2%-20.0%-
-5.0%--5.9%----5.3%--
-30.0%----------
100.0%60.0%58.3%75.0%88.2%62.5%100.0%63.6%37.5%47.4%60.0%-
--8.3%-5.9%--3.0%4.2%21.1%10.0%-
--16.7%12.5%--------
------------
------------
------------
------------
------------
 totals reverts per year
6201281781733241910 

Top Rankings

UsersContent
 Most Active Reverters  Most Reverted Editors  Most Reverted Articles  Most Reverted Other Non-Project Pages 
# Rv User/Bot # Rv User/Bot # Rv Article # RvPage
30Kurreshtja20Hipi Zhdripi6E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve9User talk:Puntori
28Hipi Zhdripi8213.207.43.1494Gjuha jonë/Paranjohuri/14Template:Hipi Zhdripi i Matematikës kryefleta
17Puntori792.229.154.1714Tokajon/e prishta e dheut/13Help:Ndihmë
10Matiia6Wikimi-dhiann4Bagëti e Bujqësi3Template:Mate
8Olsi482.83.106.43Barcoleta3Template:Wikimediaprojekte
6Dexbot4Kurreshtja3Pjesë të zgjedhura nga Arben Orhani/23Talk:Faqja Kryesore
6Wutsje4Puntori2Tokajon/Ujë e lumë/13Category:Stampa
4Porrnoferr291.187.103.622Veprimet me gjykime2Category:Libra
4Cekli829279.106.109.652Libri i namazit/Epërsitë në namaz2Category:!Kryekategori
3Bet 0279.126.128.642Çka Naimi%2C Samiu e Abdyli%2C çka Bektashit?2Template:Mirësevini
3Rory096280.80.170.1252Vitviteja2User:Hipi Zhdripi
2Planeti282.114.82.1102Kokaj2Category:Stampa kategorish
2Teles280.80.173.662Gjeometria elementare2Template:Kryeamza në gjuhen shqipe
2Syum90280.78.77.2262Medvegja në ditët tona1Category:Wikibooks:Artikuj
2Ah3kal288.40.209.1222Kënga në shkronja/Adelina Ismaili1User:Puntori
2Stryn282.114.76.1052Ragip Jashari1User:Hipi Zhdripi/Leje/Fantazmat e një epoke të mërzitshme
2Vogone291.187.119.662Libri i namazit/Si falet namazi1Template:P ë r k u f i z i m i
2RadiX246.252.35.52Vitviteja/Drita Bakija-Gunga1Talk:Tokajon/Fjalorthi
1Tegel182.114.68.822Shkolla dhe komuniteti dy sisteme të ndërvarura1User talk:Hipi Zhdripi
1Southparkfan191.61.29.1052Vitviteja/Komiteti i Stambollit1Template:Cung
178.167.74.253179.106.106.12Tokajon/Planeti/11Template:Grise
1Wim b180.138.203.1072Biblioteka1Template:Sub
180.78.79.1621178.175.122.1532Faqja Kryesore1User:Gangleri
179.126.128.6412001:288:87AD:2:211:32FF:FE34:3A812Java Scripts Libri1Template:IlirëtFaqe
1Dori1217.24.243.352Vitviteja/Kostandin Kristoforidhi1Template:Hipi Zhdripi i Përrallave/0
1Infinite0694195.250.30.2081Konventa mbi të drejtat e fëmijës (CRC)/11Help:Contents
184.227.145.32179.106.8.1561Tokajon/Frym e ajër/31Category:Stampa përshëndetjesh
1139.139.112.661Thjesht1Algjebra e përgjithëshme1Template:Sup
1Thingg146.99.251.131Libri i namazit/Gusli1Template:Paralel
179.106.98.1461213.163.118.531Enciklopeditë e huaja për Shqiptarët1Template:Bashkoji
183.188.218.2011Valmir krasniqi1Luka - Kapitulli 141Template:Jote
1Snowolf1217.225.73.1331Pepili/Komedia Hyjnore1Template:Hipi Zhdripi i Matematikës fundfleta
177.195.178.511213.33.12.81Interneti allashqiptarçe/4211Category:Islam
1Rondakalitus179.106.109.561E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve/61User:MariWana/Biblioteka Ime
1TBloemink1Vogone1Interneti allashqiptarçe/4991File:ÇiftetebashkërendituraZxZ.PNG
1Alushi~sqwikibooks179.106.109.381Feja dhe sekreti i saj/21Talk:Botajon/Far e Fis
1Zeke163.243.173.2111Dhjata e Vjetër1Category:Art dhe kulturë
1Frigotoni180.80.166.1301Vitviteja/MIGJENI/Legjenda e misrit1Template:Plotpjestim
1Mathonius191.187.98.2511Pjesë të zgjedhura nga Arben Orhani/51Template:Wen
1Getoar TX195.107.243.1011E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve/51Category:Libra Islam
1213.33.12.8179.106.109.2441Vitviteja/Fadil Hoxha1Template:Vini Re!
1David0811182.114.94.251Vitviteja/Ymer Prizreni1Category:Letërsi
1QuiteUnusual146.19.227.2541HTML1Category:Faqe për grisje
180.80.173.661Porrnoferr1Tokajon/Ujë e lumë/31Template:Si
1217.225.73.1331Alushi~sqwikibooks1Muzika/Këngëtarë1Template:Admin
180.80.161.1341Zeke1Vitviteja/Instituti i Historisë - Prishtinë1User:Hipi Zhdripi/shkresa për punë/4
182.114.94.171185.18.40.341E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve/Kopertina1Category:Wikibooks:Administrime artikujsh
1Rrjedha180.80.161.1541Israja dhe Miraxhi1Template:Future
1Iluvatar1Rondakalitus1Origjina e fjalës Kosovë/11User:Hipi Zhdripi/shkresa për punë 000/1992-1999
1Historiku180.80.161.1401Kënga në shkronja/Sabri Fejzullahu1User:Mathonius
Bot names are in dark red 
#Rv is revert actions, not reverted revisions (sometimes a revert action undoes several revisions).
Only reverts detected by sha1 match are considered here, not (partial) reverts only detectable via comments.
Projects pages are excluded due to enormous amount of false positives: some status pages are cleared often as normal process

Wikibooks are ordered by hourly page views in recent days
Generated on Tuesday February 14, 2017 12:39 from recent database dump files.
Data processed up to Tuesday January 31, 2017

Please note that the lengthy dump process (many weeks) means a delay in publishing these statistics is always to be expected.

Author:Erik Zachte (Web site)
Mail:ezachte@### (no spam: ### = wikimedia.org)
Documentation / Scripts / CSV files: About WikiStats

Charts rendered with R

All data and images on this page are in the public domain.